Raven

Claws

Livets träd eller på latin: Thuja, är en klassisk barrträdsart som finns i många trädgårdar och parker. Livets träd lämpar sig mycket bra för att skapa höga, smala häckar, till exempel som gränsstaket eller som grönt blickfång i en park eller på en företagspark.

Thuja häcken är mycket populär på grund av dess vänliga utseende och mjuka struktur. Dessutom älskar fåglar livets träd, så en Thuja-häck ger också liv. Hur passande.

Vad du behöver veta om Thuja-häcken

Skulle du vilja ha en fin häck i trädgården för att kunna sitta i trädgården utom synen av nyfikna ögon? Men hallå, fingrarna är inte riktigt gröna och man börjar få lite panik när man tänker på beskärningen och löven man måste kratta upp varje höst?

Det behöver du inte oroa dig för om du väljer livets träd. För det första är en Thuja-häck vintergrön, så inga fallande löv som fladdrar genom trädgården. En ytterligare fördel är att du även har avskildhet under årets kallare månader.

Livets träd växer inte lika snabbt och barrträden behöver bara beskäras en eller två gånger om året, speciellt i topparna. Det enda du måste komma ihåg är att du inte beskär ner till kal ved. Då sprider sig inte Thujahäck längre.

Livets träd är hemma i Nordamerika. Det finns två arter, Western Arborvitae (Thuja occidentalis) och Giant Arborvitae (Thuja plicata). När det kommer till livets träd i väst, vid Garmundo hittar du Thuja Brabant och Thuja Smaragd. Och självklart har du också kommit till rätt plats för det gigantiska livsträdet, till exempel för Thuja Martin, Thuja Excelsa eller Thuja Atrovirens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *