Raven

Claws

Trädgård

Att inreda takterrassen snyggt: vilka föremål behöver du?

 

Har du en takterrass? Vad trevligt! Där kan du givetvis tillbringa de varma sommardagarna. En takterrass är generellt sett något större än en balkong, så använd den smart. Om du närmar dig planlösningen på din takterrass väl, och använder varje hörn, känns platsen precis som en rymlig trädgård. Vilka tillbehör finns det för din takterrassdesign? Vi delar med oss ​​av våra tips!

Att inreda takterrassen snyggt: vilka föremål behöver du?
Utemöbler för takterrassdesign
Först och främst är det såklart viktigt att kunna koppla av på sin takterrass. Se till att ha bra utemöbler. Det är smart att använda det tillgängliga utrymmet på ett väl genomtänkt sätt. Ett enormt loungeset skulle till exempel ta mycket plats – synd om du vill få ut ännu mer av din takterrass.

Det finns också en hel del trädgårdsmöbler som är lite mer subtila och minimalistiska, och därför passar perfekt till en takterrassdesign. Tänk på ett litet trädgårdsbord, med trädgårdsstolar som sitter bekvämt, utan att ta mycket plats. En idealisk mellanting, även för att sätta upp en liten takterrass! Ett fint picknickbord lämpar sig också bra för en takterrass.

Självklart är det viktigt att dina utemöbler har en snygg jacka. Det är det som gör det så roligt när man inreder en takterrass: gör det på ett helt stilrent sätt. Satsa till exempel på en modern look, med en snygg takterrass. Eller tänk bara på en mysig takterrass, med attraktiva inslag av trä. Här kan du välja rätt möbel. För att nämna ett specifikt exempel på takterrass: Acapulco-stolen är verkligen en av våra favoriter.

Matta som takterrassdekoration
Med takterrassmöblerna tror vi direkt att det finns en viktig accessoar att hitta: en utomhusmatta! Du kan placera denna matta under dina möbler, för mycket extra atmosfär. En annan fördel är att golvet på din takterrass håller sig bättre rent under mattan – det sparar en hel del skurning efter den varma årstiden.

Utomhusmattor finns i alla former och storlekar. Håll det till exempel basic med ett subtilt tryck i svartvitt. Eller gå med en slående färg eller en rund form!
Klä upp takterrassen med belysning
Den ultimata romantiska bilden av en takterrass? Att det finns alla typer av atmosfäriska ljus! Vacker belysning bör därför inte saknas som takterrassdekoration. Det finns också gott om alternativ om du vill möblera din takterrass billigt.

Gå till exempel efter en vacker ljusslinga, som du hänger från ena sidan till den andra, och låt den svänga ovanför din takterrass. Mysigare kan det inte bli! Det är också trevligt att placera en vacker lykta på sitt utebord. Gärna i en cool design såklart, återigen i en modern look eller med en slående färg. Från elegant metall till varmt trä eller bambu – du har mycket att välja mellan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *